top of page

Babský víkend Nové Hrady 03/2022

Aktualizováno: 31. 3. 2022

Mám za sebou první babský víkend. A musím Vám říct, že jsem si ho náramně užila. Měla jsem sice představu, jak bych chtěla, aby víkend probíhal, co bych chtěla dělat, co ženám říct a co ukázat. Ale povedlo se mi to nechat plynout, nedržet se křečovitě představ a i když z počátku nějaká nervozita byla, tak se pak rozplynula v nádherné skupině skvělých ženských.


V pátek jsme si poseděly u kulatého stolu a sdílely, co kdo chtěl či potřeboval. Vytáhly jsme si i nějaké karty a bavily se o tom, co kdo prožívá a kam ho to posouvá. V sobotu ráno jsme si mírně protáhly a očistily naše těla i za zvuku šamanského bubnu a tibetské misky. A kolem desáté vyrazily na výlet do nedalekých Toulovcových maštalí. Bylo nádherně, ostatně se mnou je počasí vždy parádní (i když sprchne :D) a výlet jsme si krásně užily. Propojily se i se stromy a uzemňovaly se při krátké meditaci. A dokonce jsme hasily ohniště, které někdo neuhasil a odešel od něj, když ještě doutnalo… takže akce „haló, hasiči“ proběhla taky. Raději jsme to nahlásily, aby to přijel někdo zkontrolovat. A výlet ukončily v restauraci pozdějším obědem. Pivo bodlo :)



V podvečer nás přijela navštívit kamarádka fotografka, která nám povídala, jak ona to má se sebeláskou a zároveň i ženy, které fotí, že se často nepřijímají. Bylo to velmi inspirativní!

Pak následovala společná večeře a rozhodování o tom, jak bude probíhat neděle. Rozhodly jsme se, že už nepůjdeme na žádný výšlap, ale jen se projdeme po zámecké zahradě, ale nevěděly jsme, že bude ještě zavřená. No co se dalo dělat, žádný stesky, vymyslely jsme náhradní plán a procházku si stejně udělaly. Na oběd jsme zamířily do nedaleké Litomyšle a prošly si krásné město.


Kolem třetí hodiny mířily k domovům a řeknu Vám, že loučení bylo dojemné. Za těch několik hodin jsme si užily tolik legrace, otevřených srdcí, souznění, podpory, vhledů a pochopení, že to byl opravdu nezapomenutelný víkend.


A co já? Mě to opravdu navedlo na cestu, kterou bych chtěla jít, kterou bych chtěla být naplňována a kterou žít. Děkuji Vám, milé ženy, za Vaše pochvaly a povzbuzování a i malinkatou kritiku, která byla ale konstruktivní a rozhodně se dají malé nedostatky napravit.

bottom of page